Stockholm.

Alla bilder som jag använde mig av i inlägget om Stockholmsbesöket (som ni förövrigt hittar här) är tagna av Marcus. Tänkte att ni kunde få se i alla fall fyra bilder som togs med min kamera. :)
 
Stockholm är otroligt fint. Om det inte var så otroligt mycket människor som rörde sig här (om inte allt bara var ett enda kaos) skulle jag nog trivas väldigt bra här. 

Otroligt mycket nytt på en gång.

Ja, det har ju varit lite tyst här ett tag nu. Anledning: Har haft fullt upp med att börja plugga vid Linköpings universitet! Med att lära känna fina människor, med att leta studielitteratur och med att lära mig att hitta på universitetet. Har haft fullt upp med att smälta att jag börjat sjuksköterskeprogrammet. Ett program som jag redan nu bara vet att jag kommer att trivas underbart mycket med och kommer få ut otroligt mycket av! 
 
Men trots det - Otroligt mycket nytt på en gång + otroligt många känslor på en gång + otroligt mycket att ta in, är.lika.med.kaos. Så det är därför jag varit lite frånvarande! Men snart ska ni se att jag kommer tillbaka igen!
 

.

 
I wonder what I look like in your eyes. 

Från en annan del av världen.


Sex (utvalda bland tusen) foton som togs under min vistelse i Sydafrika. Kan inte med ord beskriva hur sjukt det känns att jag själv stått bakom kameran och tagit dessa kort. Att jag varit i Sydafrika och på riktigt sett allt det som finns bakom dessa bilder. Att jag själv, med egna ögon sett det som annars kan vara så svårt att förså. 

Vänner jag saknar.

 
I höstas spenderade min vän Julia och jag tre hela veckor tillsammans i Sydafrika för att utföra vårt projektarbete. Under dessa tre veckor lärde vi känna otroligt många fina människor, som jag nu börjar sakna otroligt mycket igen. När jag kom hem efter resan skrev jag "Plötsligt har man två liv, två hem. Ett här och ett i PE. Vart jag än är kommer jag alltid att sakna det andra." Så sant som det är sagt. 

Om en dag i Stockholm.

Åkte till Stockholm över en dag förra veckan för att spendera lite tid med en saknad vän. Mötte upp honom på Stockholm C vid tio, därifrån fick jag sedan en guidad tur genom Stockholm. 
Marcus visade mig först runt uppe på spotify-kontoret där han jobbat hela sommaren. Fick ett fint paraply med spotify-symbolen på med mig därifrån. Väldigt uppskattat, inte endast för att det var så fint utan även för att det kom till användning senare samma eftermiddag när vi strosade mot humleparken. 
Marcus och jag strosade mest hela dagen, så jag fick se en väldig massa delar av staden vilket var uppskattat! Bäst var väl ändå utsiktsplatsen han tog mig till efter att vi ätit samt tagit en liten sväng förbi Urban outfitters. Fick en otroligt vacker utsikt över staden. 
Efter en jordgubbsmilkshake på Mc Donald's tog vi färgan över till djurgården. Dyngsura om skorna efter båtturen gick vi förbi Gröna lund och kikade in på Abba museet som ligger precis intill. 
Efter det fortsatte vi promenera genom staden och hamnade till sist på en pasta restaurang. Ja, vi åt en hel del. Låt säga att vi blev rätt hungrig av allt promenerande. Det var dessutom skönt att slå sig ner ett litet tag. 
Vid sju drog vi till sist till Hillsong Church. Spenderade alltså kvällen med att lyssna till engelsk predikan och lovsång samt träffa nya härliga människor! 
Avslutade dagen med en Chai latte på Espresso House, helt slut och otroligt nöjd efter en fin och späckad dag i Stockholm. 
 

Om några fina dagar i Göteborg.


Har spenderat några fina dagar i Göteborg med familjen. Sov hos mina sysslingar i kungälv två nätter, spenderade dagarna på Ullared och Liseberg. På Ullared var det lika mycket folk som alltid, på Liseberg likaså. Kom hem till Kolmården en kasse prylar från ullared + fem goda plopp rikare. Vann mina plopp på plopphjulet på Liseberg. Händer aldrig, var därför lite extra glad och kaxig resten av kvällen. 

Med sax, limstift, papper och penna.

Save you by Matthew Perryman Jones
Alien by Cary Brothers
The backpack song by Bear Attack
Keep you right by Blind Pilot
Riverside by Agnes Obel
 
Framför mig ligger tre inredningstidningar uppslagna. Bredvid mig ligger sax, limstift, papper och penna.
 
Är mycket för persiska mattor, vackert porslin, vita eller mönstermålade väggar, blomster, bokhyllor fyllda med diverse småplock, stora vida fönster, konst och världskartor.

Så var det augusti.

Fortsätter njuta av sommaren. Att det redan är augusti både glädjer och skrämmer mig. Är väldigt pepp på att få börja plugga igen, men skolstart innebär ju också slutet på denna mängd av fritid. Av detta lugn och denna frid. Ska bli skönt att komma in i rutiner igen. Att låta måndagar bli måndagar och helger bli helger igen. Just nu lever jag som att varje dag vore fredag. Men jag kommer sakna att bara kunna.. vara.
 
Fortsätter promenera längs smala grusvägar och nedtrampade stigar. Återkommer ofta just hit, när solen just håller på att gå ner bakom trädkronorna.
I söndags kväll var jag och såg En oväntad vänskap på utomhusbio vid färgargården. Otrolig fin idé det där att ha bio utomhus om somrarna tycker jag. Och har ni inte sett filmen, se den!
 
Fortsätter beta av badplatser här ute i kolmården. Var vid en fin liten sjö senast igår och tog en liten simtur med en vän jag inte sett sedan studenten.

Har varit lite lat när det kommit till att laga mat den senaste tiden, så i måndags tog jag mig i kragen och gjorde mig en hembakad pizza. Otroligt god och mättande.
Förra veckan var jag och lämnade samt hämtade min syster på ett läger vid Bjärka säby. Samma läger som jag en gång gick på när jag var i hennes ålder. Samma kväll som jag lämnat henne fick jag ett sms från min kära vän och gamla lägerkompis Martina. Efter mycket om och men kom vi fram till att vi båda ville och faktiskt kunde åka ut till bjärka onsdag kväll samma vecka, mycket tack vare en fin själ med körkort. Så onsdag kväll spenderade vi med att strosa runt på en plats där tiden verkade stå still. Ingen av oss kunde finna minsta förändring sedan vi var där tillsammans senast, för tre år sedan. Det enda som möjligtvis förändrats var väl vi själva.
Sist men inte minst; Den här vägen tar jag till och från mitt jobb. Ja, jag bor på landet och jag älskar det.