Jul och födelsedagsfirade.

Firade jul tillsammans med min pojke och hans familj i år. Var med vid paketutdelning, lekte fyra man i soffan, tittade på när syskonen spelade upp årets julspel och åt massvis med god mat. Hade en mycket fin julafton helt enkelt.
Sedan blev det den 25 och efter det den 26 dec. Umgicks med familj och släkt, pluggade, åt gott och öppnade fler fina paket.
Igår fyllde min pojke 23, vilket vi firade tillsammans med hans familj, mor- och farföräldrar, samt två fåglar. 

Imorgon åker vi till stockholm för att spendera de två närmaste dagarna tillsammans. ♥

Dan före dan före dan före dan före dopparedagen.

Igår var Dennis och jag barnvakt åt min fina lilla bror Elias hemma i min lägenhet. Under tiden som min bror sov på min säng i mitt rum satt jag ute i köket och ritade upp cellen, dess organeller och proteinsyntesen. Medan Dennis satt och tittade på Doctor Who, låg här och höll Elias sällskap eller peppade mig ute i köket.
 
 Fina. Visst är de?

En helg och tentaplugg.

I helgen har jag hunnit med tjejkväll, filmkväll framför titanic, biobesök (hobbit 2) samt smedby-besök.
Älskar min plugga-ej-på-helgen-regel! Har tid för så mycket roliga saker. Som att umgås med människor (för en gångs skull. Veckorna spenderas med datorskärmen och Haugs bok "Människokroppen"). Dessutom resulterar de fria helgerna i att jag är mycket piggare i veckorna när det väl gäller att vara pigg och klar i skallen. När man ska orka sitta åtta timmar per dag.
 
Har läst på om cirkulationssystemet idag, läser ju på om hela kroppen nu inför nästa salstenta och det är så sjukt intressant. Kan inte sluta förundras över hur människokroppen fungerar. Det är så otroligt mäktigt på så många sätt att läsa om det! Det blir så svårt att förstå hur människor kan tro att allt bara har gått och blivit så här av sig själv. Ja. Mycket svårt.
 
Ska ge er exempel på saker som jag förundras över någon dag!

Lucia.

Natten mellan torsdag och fredag var jag med och fotade ett lucia-tåg. Vi skulle lussa för pastorerna i pingst, så klockan 02:30 åkte vi hemifrån mig, Moa och Jossan för att överraska pastorerna med körsång, lussebullar, julgodis, pepparkakor och kaffe. Vi hade med oss Kaj (krokodilen som samlar in alla barn på söndagsmötena för att ta med dem till söndagsskolan), en liten julgran och lasersvärt (ni vet, star wars).
 

Let it snow.

Sedan förra veckan har jag hunnit med en massa roligheter. Har varit hemma hos Julia och lunchat med henne, Linnéa och Martina, firat min kusin på 20-årsdagen, haft första advents-mys hos Carnebrings med vänner och skrivit omvårdnadstenta. 
 
I helgen var jag hemma i krokek och bakade lussekatter och pepparkakor med mina syskon. 
Idag har legat hemma i sängen hela dagen, med undantag från när jag tog ett varmt bad. Har åkt på någon slags förkylning, det gör ont när jag sväljer och kittlar i halsen hela tiden. Mycket irriterande. Men de levande ljusen, julmusiken, lussekatterna, honungstét och min sköna säng har vägt upp dagen lite.
 
Idag har det snöat utanför mitt fönster från det att jag vaknade imorse. Underbart! 
 
Häromdagen fann vi dessa i julkalendern vi fick av Rebecca i inflyttningspresent. ♥
 
Fick med mig lussekatter och pepparkakor från mamma och pappa i lördags. 
 

But I walked the hill of Calvary.

Har spenderat min lediga dag tillsammans med min familj. Efter att ha sprungit efter Elias i klädaffärer på ingelsta hela förmiddagen, hittat och köpt en varm, skön och i övrigt rätt julig tröja och köpt in de sista julklapparna följde jag med mina föräldrar hem och slocknade i deras soffa för en stund. När jag vaknade tipsade pappa mig om en otroligt fin låt. Texten gör den, så om du lyssnar.. lyssna på texten! 
 
Love song - Third Day
 
"I've never climbed the highest mountain, but I walked the hill of Calvary.
I've never swam the deepest ocean, But I walked upon the raging sea.
Just to be with you I would do anything.
There's no price I would not pay.
Just to be with you I would give anything.
I would give my life away."
 
Otroligt vackert. 

Djurljusstakar.

I onsdags åkte jag och en vän från min omvårdnadskurs till mirum galleria direkt efter omvårdnadstentan kl 11 för att ta en sväng förbi panduro. Världens bästa affär för den som tycker om att pyssla. Det fanns allt från tyg till papper, lim och guldspray, porslinspennor och modellera. Som sagt, otroligt underbar affär. 
 
Själv kom jag därifrån med guldspray, lim och ljushållare. Djuren kommer från någon leksaksaffär och tejparna från lagerhaus. 
 
Hela mitt rum stank guldspray resten av onsdagen, men titt så fina de blev!
 
På kvällen (efter en eftermiddagslur) gick Moa och jag på kefas julavslutning. Kvällen bjöd på musikquiz (med jullåtar såklart), paketlek, gröt, julevangelie, mackor med skinka och senap samt massvis med juleskum, ischoklad, julmust och pepparkakor. ♥
 
Nu sitter jag här och njuter av min nya ljusstake.