Körsång och hemgrupp hos Carnebring

Varje tisdag klockan 18.30 smalas vi ett litet gäng och övar in olika körsånger. Just för tillfället är lucialåtar väldigt prioriterade i och med att vi ska gå luciatåg på de gamlas julfest i pingstkyrkan den 7:e december (där jag för övrigt är uppvuxen för den som inte vet). 
 
Efter körövningen, som håller på under ca en timma lite beroende på hur mycket vi hunnit med, åker vi ofta hem till någon och har hemgrupp/cellgrupp. Till cellgruppen kommer inte bara medlemmar från kören utan även ett gäng andra fina människor. Som kristen är det väldigt fint att ha ett litet gäng tillsammans med vilka man kan diskutera livets alla stora frågor med, såväl som bara prata skit och skratta lite tillsammans med. ♥ 
 
Ikväll var vi hemma hos Alicia och hennes Jakob. 
 
Det bjöds på goda saffransbullar, kvällsmacka och té. 
 
Stina hade fina Jesus/Heliga Maria/Alida-örhängen (ja, internt jag vet. Förlåt).
 
Bobo var lika pratglad som alltid. 
 
Imorgon blir det antagligen att sitta med näsan i någon människokroppen-bok hela förmiddagen och basgrupp från 13 till 17. Men på torsdag är jag ledig! Då ska jag spendera lunchen hos min vän Julia tillsammans med saknade vänner. ♥ 

Alla är fotografer.

Har (genom Jennifer) hittat en rolig och bra serie vid namn Alla är Fotografer. Serien följer amatörfotograferna Johan Rheborg och Henrik Schyffert som söker inspiration och kunskap för att kunna ta den perfekta bilden. I varje avsnitt tar de hjälp av olika yrkesfotografer för att lära sig hur de ska kunna ta just den där perfekta bilden som de fått i uppdrag att ta. Du hittar serien på svtplay! 
 
Tjohej ♥

Inspiration såhär inför december.

Har slängt ihop ett litet inlägg om, inför december, inspirerande ting som jag hittat på olika bloggar jag läser. Så, nedan har ni alltså ett antal tips på saker att sysselsätta sig med i decembermörkret..  
 
1. Ovan kan ni se resultatet av tre plastdjur, guldspray och superlim. Karin pysslade, efter lite (som hon själv uttrycker det) kreativitetspanik, ihop dessa underbara ljusstakar. 
 
Ensam hemma. 
 
Love actually.
 
Harry Potter och de vises sten. 
 
The Holiday.
 
2. Hannah påminde mig om ett antal fina julfilmer som jag borde se till att se innan jul, mest för att bygga upp den där fina julkänslan lite ytterligare. Förstå att få gosa ner sig framför Harry Potter (för det finns inget som liknar julen på Hogwarts) med varma sockar, stickad tröja och en varm kopp choklad till hands. Bland dofterna av saffran och nytända sterinljus. Med blicken dels fäst på tv skärmen, dels på snön som sakta faller där utanför fönstret. 
 
"Detta är allt vad vintern ska vara..
 
Varm glögg med russin och mandel
Pynta som en besatt
Julbak och knaprande på pepparkakor
 
Vakna julpirrig, glad och förhoppningsvis inte ensam
Känna dofter av kardemumma, saffran och hans nacke
Se Harry Potter för inget liknar julen på Hogwarts
Risgrynsgröt till frukost och julkalendern
 
Lyssna på She &Him fastän jag inte gillar dem så mycket men Zooey Dechanels röst är så himla mycket jul
Satsumas, kanel och lussekatter
Kjol, sockor och sammetsleggins efter skolan
Trampa upp fotspår i orörd snö
 
Dansa i julglitter
Hitta julklappar i Haga och runt Järntorget
Köpa julgodis och promenera armkrok
Skicka julkort
 
Julpyntet över hela Gbg och det spelas julmusik av gatumusikanter och inne i affärer
Snöflingor som kommer fastna i håret
Promenera på julaftonsmorgon och känna samma pirr som jag gjort sedan fyraårsåldern"
 
3. Saknar du julkänslan? Sandra vet hur man uttrycker sig för att framkalla den! Går alltid till hennes blogg vid vår, sommar, höst och vintertider som dessa när jag vill få den där äkta känslan.
 
4. Sofia är väldigt duktig på det här med inredning, bakning och att fotografera. Den här gången var det dock den här fina kombinationen av pepparkakor, clementin, någon sorts scones (?) och saffransbullar som fångade min uppmärksamhet. Blir bara otroligt sugen på att baka när jag ser de här bilderna. Saffransbullar, pepparkakor, julgodis.. Har dessutom ett sådantdär ljus, som ju ska tändas redan på söndag. 
 
Så, det var nog det. Inte så mycket egentligen men vi får se.. kanske kommer lite mer inspo.
Kanske blir det en Del II då.  

Bio och besök i krokek.

I helgen spenderade jag lördagen hos mina föräldrar, åkte dit lagom till frukosten. Tror att vi alla (mamma, pappa, jag och mina fem småsyskon) satt vid frukostbordet, pratade och skrattade, tillsammans i säkert två timmar. Supermysigt. Efter lite lek med min lillebror Elias satte sig hela familjen ner vid matbordet igen för att fika på pepparkakor. Fastnade återigen i djupa samtal. Besöket i krokek avslutades med att min mor klippte mitt hår kort. Supernöjd!
 
Min fredag spenderade jag på bio tillsammans med en fin kille. Såg Marvels Thor. Älskar superhjältefilmer. Alla snygga effekter! 

Känsla för foto.

Människor är så duktiga på att fotografera och photoshopa! Blev tipsad om en blogg driven av en fjortonårig kille i eftermiddags på rasten mellan två föreläsningar. Titta bara så fina bilder! Han går under namnet Fiddleoak och bilderna är tagna från hans flickr. 
 
I eftermiddags lunchade jag med Julia, Martina och Linnéa på Napoli. Åt en stor sallad med räkor, pasta, kyckling, fetaost och melon. Pratade på om allt från universitet till jobb, relationer och framtid. Saknar mina vänner. ♥

Inflyttningsfest med födelsedagskalas.

I fredags hade vi inflyttningsfest med födelsedagskalas här på luntgatan! Folk kom och gick, som mest tror jag att jag räknade till att det stod 23 par skor i hallen samtidigt. Riktigt roligt med besök! Otroligt roligt att vara omringad av så många människor samtidigt! En hel del människor man inte sett på mycket länge dessutom!

En söndagsmorgon i november.

Såhär ser (delar av) mitt rum ut numera. Blev i princip klar med rummet en halvtimma innan främandet kom hem till oss i fredags på inflyttnings-/födelsedagsfesten. Bollen i taket och den lila rosen var de enda få detaljer som jag prydde rymmet med när gästerna redan kommit, fick dem i inflyttningspresent av paret Carnebring. Otroligt fint. ♥ Bilder från fredagen kommer så småning om!
 
Just nu laddar jag inför eftermiddagen. Ska sjunga gospel i pingstkyrkan klockan 16. 

Pinterest och Michael Bublé.

 
Lyssnar på Michael Bublé, pinterestar och smaskar på en chokladboll. På fredag har vi inflyttningsfest/födelsedagskalas här hemma, så har stått och bakad chokladbollar hela kvällen. Frysen är fullproppad med diverse kakor och bakelser inför fredag. Ska bli superkul med besök! 
 
♦ Home - Michael Bublé
♦ I'm Your Man - Michael Bublé
♦ Comin' Home Baby - Michael Bublé
♦ Always On My Mind - Michael Bublé
♦ Lost - Michael Bublé  

Om skola, kalas och punchrullar.

För tillfället är det mycket på gång i skolan. Läser in mig på kroppen. Celler, virus, bakterier, vävnader, alla kroppens organ osv. Samtidigt som jag lär mig mycket om omvårdnad. Kommunikation, bemötande, hygien, etik, kulturella skillnader osv. Riktigt spännande och otroligt intressant! Det är väl nu vi som ssk-studenter börjar förstå om vi valt rätt utbildning eller inte. Själv blir jag bara mer och mer säker för var dag som går på att jag valt helt rätt! Varvar föreläsningar och basgruppsmöten med studiebesök på vrinnevisjukhuset. Igår fick jag, tillsammans med tre andra tjejer från min basgrupp en rundvandring på barnkliniken. När man går där i korridorerna vill man inte annat än börja jobba, NU på direkten. 
 
Men jag gör annat än pluggar också förstås! Moa fyllde förra veckan, så Jossan och jag gav henne en gemensam present innehållande en grön långärmad tröja från H&M och en biobiljett så att vi tillsammans kan gå på bio någon kväll framöver! Får se när det blir, som vi alla har saker att göra mest hela tiden ehe. 
 
Fredag spenderade jag på en konsert på kulturkammaren, lördag spenderade jag med att spela brädspel tillsammans med ett gäng grabbar. Avslutade sedan helgen med möte i pingst och lite plugg på omvårdnadsteoretiker.
Igår (måndags) kväll ställde jag mig, på beställning, och bakade punchrullar. Det tog mig mellan två till två och en halv timma att göra dem! Så nu hoppas jag att dem smakar.. Tror att jag ska bjuda på dem ikväll på cellgruppen, efter körövningen.