Lite höstmusik.

Natten till idag sov jag sista natten hos mina föräldrar. Vaknade tidigare än jag kommer behöva vakna på bra mycket länge. Ute låg dimman tätt över åkrar och skog. En vacker morgon att säga farväl. Nu ser jag krokek först när jag kommer och hälsar på min familj nästa gång. Konstigt. Har fortfarande lite svårt att förstå det. 
 
 
Strosade längs grusvägarna och lyssnade till Ben Fold, som ni förövrigt får ett litet smakprov på nedan. 
Lyssnalyssnalyssna på bästa höstmusiken. Under varje klipp lägger jag upp en länk så att ni även kan lyssna via spotify. 
 
 
 
 
 
 
The Ascent of Stain - Ben Folds
 
Himla fint eller hur? Grym på piano måste ni medge i alla fall. 
Mer om flytten och så kommer!

Om sista helgen i september.

 
I helgen har det varit kulturnatt i Norrköping. Åkte in och spenderade den med vänner. Gick först runt och beundrade Norrköpings fina natur. Tog kort på allt från eldröda trädkronor och lövtäckta gator. Framåt kvällen gick vi till husvagnskyrkan där det bjöds på vacker sång och fina ord om tro. Natten spenderade vi åt att spela brädspel. Lyckad kulturnatt om jag får säga det själv. 

Nu när jag byter smala grusvägar mot asfaltsvägar.

 
Det är faktiskt så att jag, om bara två ynka små dagar, flyttar in till stan och lämnar allt farande med buss fram och tillbaka bakom mig! Ska bo tillsammans med två fina tjejer vid namn Moa och Josefine som redan bor i denna jättefina lägenhet som jag då ska flytta in i. Alla mina saker står redan i rummet jag ska flytta in i, så nu är jag snart redo att flytta hemifrån!

You said no one would ever know the love that we had shared.

Kommer sakna det här nu när jag snart byter smala grusvägar mot asfaltsvägar. 
 

Podcast smygrasism.

Sitter och lyssnar på en podcast om smygrasism som en kär vän till mig själv gjort och sedan lagt upp på sin blogg (som du hittar här). Blev bara tvungen att (liksom i inlägget "sådant som gör mig upprörd") "vidarebefodra" eftersom jag tycker att hon gjort den här podcasten så himla bra! Och för att jag, liksom hon, vill uppmärksamma detta som hon talar om.
 
"Har bestämt mig för att dela en rätt så privat skoluppgift med er här på bloggen. Det är en podcast som ska vara ett hypotetiskt sommarprat och berör ett ämne som jag verkligen brinner för. Vardagsrasism. Ni får gärna ha i åtanke att det är en skoluppgift och att jag nog inte hade använt mig av alla "retoriska stilgrepp" om jag hade gjort podcasten på min egen fritid, haha. Hoppas förövrigt att ni håller med mig i mina åsikter så vi kan göra Sverige till ett bättre land för alla." Clarademetriades.
 
 

Mitt rum.

 
 
 
Ja, vi får se hur länge jag stannar.....

Kalla höstvindar.

 
Äntligen har det blivit kallare ute! Nu vill jag ha höst. Kalla höstvindar, lite regn- Jag vill kunna börja använda långärmat igen. Vill kunna använda halsduken. 

Om fina vänner.

 
"Hej! Nu var det alldeles för länge sen vi sågs allihopa! Vad säger ni om nån gång nästa helg? Fredag eller lördag? Vi kan säkert va här. Saknar er ju! Puss" - Lydia
 
För en veckan sen åkte jag hem till Lydia för att umgås med de här tre brudarna & Sofia (som jag tyvärr inte kände stunden detta kort togs år 2010). Vi åt gott, skrattade mycket och hade som alltid mycket att prata om. 
Återigen, otroligt tacksam att jag har er. :)

No day but today.

Ikväll har jag tagit mig igenom två filmer med en dos tårar. Tog mig äntligen tid att titta på Rent, som förövrigt är helt genialisk! Övergick sedan till Moulin Rouge. Tror att de bägge toppar topp-tio listan över bästa filmer jag sett.  
 
"If I should die this very moment, I wouldn't fear. 
For I've never known completeness like being here. 
Wrapped in the warmth of you, loving every breath of you."
M o u l i n   R o u g e . 
 
"There is no future
There is no past
I live this moment as my last
There's only us
There's only this
Forget regret
Or life is yours to miss
No other road
No other way
No day but today"
R e n t . 
 
 

Sådant som gör mig upprörd.

För att vidarebefodra några läsvärda texter som bloggaren Jennifer uppmärksammat på sin blogg:
 
"Våldtäktskulturens senaste offerom hur tjejer som utforskar sin sexualitet utsätts för slutshaming, och den jäkla våldtäktskulturen som vi lever i.
 
Män - tillsammans kan vi stoppa våldtäkterna - om mäns ansvar i frågan om våldtäkt och deras roll i våldtäkskulturen.
 
Så kom inte och säg att feminis inte behövs - Blir så arg och trött. För att jag känner igen mig alltför mycket, för att detta är något du "får ta" om du är kvinna och för att den jäkla sexismen finns överallt."
 
För att citera bra valda ord. 

Take me or leave me.

Sitter och pluggar till RENT Soundtrack på spotify. Blir man inte sjukt sugen på att se filmen när man ser klippen nedan? 
 
 
 
 

Kurslitteratur.

 
Idag drog min första kurs igång på riktigt, så numera går jag HEL 1 som det så fint kallas (står för: Hälsa, etik och lärande). Kursen är sju veckor lång och nu har jag införskaffat mig den tredje och sista boken till kursen. Fick den på posten idag. Alltid lika kul att få post! Speciellt när man ser att någon lagt ner lite tid på det! ♥